Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@05:57:09 GMT

بارندگی‌ها در کردستان ۳۴ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۱۵۶۷

بارندگی‌ها در کردستان ۳۴ درصد کاهش یافت

علی پناهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میانگین بارندگی‌های کردستان از آغاز سال زراعی جاری(اول مهر پارسال) تاکنون ۲۸۸ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته (۴۳۴ میلی‌متر) ۳۴ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت (۲۵ تا ۳۰ سال قبل) حدود ۳۸۱ میلی‌متر، ۲۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: میانگین میزان بارندگی شهر سنندج مرکز استان در سال زراعی جاری تاکنون ۳۰۰ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۳۹۲ میلی‌متر) ۲۴ درصد و نسبت به دوره بلندمدت (۳۸۷ میلی‌متر) ۲۳ درصد کاهش بارندگی را داشته است.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کردستان بیشترین کاهش بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را شهر بیجار با ۴۵ درصد عنوان کرد و گفت: شهرهای قروه با ۴۴ درصد، دیواندره ۴۱درصد، کامیاران ۳۶ درصد، مریوان و دهگلان ۳۵درصد، بانه ۲۷درصد، سروآباد ۲۵درصد، سنندج ۲۴درصد و سقز با ۲۱ درصد در جایگاه‌های بعدی کمترین میزان بارش قرار دارند.

وی ادامه داد: بیشترین کاهش بارندگی نسبت به دوره بلندمدت را شهر سروآباد با ۳۹ درصد به خود اختصاص داده و پس از آن شهرهای کامیاران با ۳۶ درصد، قروه ۳۴، مریوان ۳۳، بیجار ۲۹، دهگلان ۲۶، بانه ۲۵، سنندج ۲۳ و سقز با ۱۳ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

بانه بیشترین میزان بارش را در سال زراعی جاری داشته است

پناهی با اشاره به اینکه بیشترین میزان بارش ‌را در سال زراعی جاری تاکنون شهرستان بانه با ۴۴۲ میلی‌متر به نام خود ثبت کرده است، اضافه کرد: در این مدت به ترتیب شهرستان‌های مریوان ۴۳۶ میلی متر، سروآباد ۳۹۹، دیواندره ۳۴۳، سقز ۳۴۲، کامیاران ۳۰۳، سنندج ۳۰۰، دهگلان ۲۰۸، قروه ۱۷۲ و بیجار  ۱۶۱ میلی‌متر بارندگی داشتند.

وی با اشاره به اینکه فصل بارندگی معمولا تا ۱۵ اردیبهشت ماه ادامه دارد، افزود: فصل بارندگی رو به اتمام است و برای ۱۰ روز آینده هم سامانه فعال بارشی در استان پیش بینی نمی‌شود.

اداره کل هواشناسی کردستان دارای ۲۲ ایستگاه هواشناسی شامل ۹ ایستگاه سینوپتیک (هر ساعت یک بار تغییرات هواشناسی در آن اندازه گیری و ثبت می‌شود) و ۱۳ ایستگاه اقلیم‌شناسی، ۷۹ ایستگاه باران‌سنجی و سه ایستگاه جاده‌ای است و این ایستگاه‌ها در طول شبانه روز پارامترهای هواشناسی را اندازه‌گیری و ثبت می‌کنند.

سال زراعی(آبی) در ایران از یکم مهرماه هر سال آغاز می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می‌یابد.

برچسب‌ها تغییرات آب و هوا کردستان بارندگی سنندج سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تغییرات آب و هوا کردستان بارندگی تغییرات آب و هوا کردستان بارندگی سنندج سازمان هواشناسی اخبار کنکور سال زراعی جاری میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۱۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، صابر جباری در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان این که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این که روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهارکرد: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است. روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن  ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان این که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، گفت: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به این که بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

دیگر خبرها

  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • استمرار بارندگی‌ها در لرستان
  • «حسینیه» رکورددار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان
  • اعلام هشدار نارنجی بارندگی در استان سمنان
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • ثبت بیشترین میزان بارندگی در رومشکان
  • تداوم بارندگی های شدید در کردستان تا روز جمعه
  • آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال